Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor (plus malá rada pro začátečníky)

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

syrové brambory
vařené brambory
hrubá mouka
hladká mouka
2 vejce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme polovinu brambor ve slupce. Uvařené brambory oloupeme a necháme vychladnout. Poté nastrouháme na jemném struhadle - nebo půl na půl. Druhou polovinu brambor oškrábeme a nastrouháme také na jemném struhadle. Nastrouhané brambory (syrové) v sítu propláchneme vodou (knedlíky po uvaření nejsou černé).

  2. Syrové i vařené brambory smícháme a přidáme vejce, špetku soli a promícháme. Pak už jen dle oka přidáváme hrubou mouku. Já přidávám i trochu hladké, aby se těsto lépe spojilo a nerozpadlo ve vodě. Těsto nesmí být tuhé, ale ani příliš tekuté. Pro jistotu si vložíme do vroucí vody jeden pokusný knedlíček, který vytvoříme za pomocí dvou lžiček, POKUD SE ROZPADÁ, PŘIDÁME OD OKA HLADKOU MOUKU.

  3. Vaříme v mírně osolené vodě cca 8-10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!