Bramborové chlupaté knedlíky k masu
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 700 g brambor
- 60 g polohrubé mouky
- 40 g strouhanky
- 1 lžička soli
- 1 lžíce oleje a1 lžička soli do vody
Postup Bramborové chlupaté knedlíky k masu
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme, osušíme a oloupeme. Nakrájíme je na malé kousíčky a nadvakrát v mixeru rozmixujeme. Cedník s jemným sítem dáme do misky a dáme do něho rozmixované brambory přecedit. Vždy mi to vyjde na 500 g přecezených brambor. Dáme vařit vodu, přidáme do ní lžičku soli a lžíci oleje.
Vodu z přecezených brambor opatrně vylijeme, v míse zůstane škrob, ke kterému přidáme brambory a vmícháme strouhanku. Chvíli počkáme, až strouhanka vsákne ještě přebytečnou vodu z brambor, přidáme mouku a sůl a promícháme.
Když voda chytne var, smočíme lžičku v hrnci, aby se na ni nelepilo těsto, které máme na kraji v míse a lžičkou do ní vhazujeme knedlíčky. Vaříme je 8-10 minut. Dáme cedník do dřezu, knedlíčky z hrnce do něj vylijeme a studenou vodou propláchneme. Zamícháme je do uvařeného zelí nebo do šťávy z masa, podle toho, jak potřebujeme.