Bramborové chlupaté knedlíky k masu

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

700 g brambor
60 g polohrubé mouky
40 g strouhanky
1 lžička soli
1 lžíce oleje a1 lžička soli do vody

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, osušíme a oloupeme. Nakrájíme je na malé kousíčky a nadvakrát v mixeru rozmixujeme. Cedník s jemným sítem dáme do misky a dáme do něho rozmixované brambory přecedit. Vždy mi to vyjde na 500 g přecezených brambor. Dáme vařit vodu, přidáme do ní lžičku soli a lžíci oleje.

  2. Vodu z přecezených brambor opatrně vylijeme, v míse zůstane škrob, ke kterému přidáme brambory a vmícháme strouhanku. Chvíli počkáme, až strouhanka vsákne ještě přebytečnou vodu z brambor, přidáme mouku a sůl a promícháme.

  3. Když voda chytne var, smočíme lžičku v hrnci, aby se na ni nelepilo těsto, které máme na kraji v míse a lžičkou do ní vhazujeme knedlíčky. Vaříme je 8-10 minut. Dáme cedník do dřezu, knedlíčky z hrnce do něj vylijeme a studenou vodou propláchneme. Zamícháme je do uvařeného zelí nebo do šťávy z masa, podle toho, jak potřebujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!