Židovský mediteránský košíček

Recepty, Předkrmy

Suroviny

1 balení listového těsta
500 g malých šampionů
1 lilek
1 svazek jarní cibulky
250 g cherry rajčat
sušená rajčata
sůl
pepř
1-2 stroužky česneku
olivový olej
lístky čerstvé bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Z lístkového cesta vykrojíme kruhy požadovanej veľkosti. Z vykrojených kruhov vyformujeme košíčky tak, že prstami nadvihujeme okraje cesta po obvode.

  2. Na olivovom oleji orestujeme na kolieska pokrájanú jarnú cibuľku so šampionmi pokrájanými na štvrtiny, kým sa neodparí tekutina úplne. Osolíme a okoreníme, pridáme baklažán pokrájaný na malé kocky, prelisovaný cesnak a ešte chvíľu restujeme.

  3. Baklažán zmäkne behom niekoľkých minút. Pridáme pokrájané sušené paradajky a pokrájané cherry paradajky. Vypneme oheň a necháme dôjsť. Na dno košíčkov dáme 2 lístky čerstvej bazalky a na ňu udusenú zeleninovú zmes.

  4. Pečieme v trúbe na 200°C 20 minút. Podávame ako teplé predjedlo s chlebom pita.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!