Kefírová bublanina s meruňkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

210 g hladké mouky
210 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
200 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
120 g rozpuštěné vlahé Hery
300 ml kefíru nebo podmáslí
5 vajec
meruňky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukry vyšleháme, zašleháme po trochách heru, zlehka vmícháme na střídačku mouky smíchané s práškem do pečiva a kefír.

  2. Hladké těsto nalijeme na vymaštěný moukou vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme a poklademe omytýma, rozpůlenýma a odpeckovanýma meruňkama.

  3. Pečeme na 175°C 25 až 30 minut dozlatova.

  4. Vychladlé nakrájíme na porce a pocukrujeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!