Kefírová bublanina s meruňkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 210 g hladké mouky
- 210 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 200 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 120 g rozpuštěné vlahé Hery
- 300 ml kefíru nebo podmáslí
- 5 vajec
- meruňky
Postup Kefírová bublanina s meruňkami
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukry vyšleháme, zašleháme po trochách heru, zlehka vmícháme na střídačku mouky smíchané s práškem do pečiva a kefír.
Hladké těsto nalijeme na vymaštěný moukou vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme a poklademe omytýma, rozpůlenýma a odpeckovanýma meruňkama.
Pečeme na 175°C 25 až 30 minut dozlatova.
Vychladlé nakrájíme na porce a pocukrujeme moučkovým cukrem.