Žemlovka s mákem a švestkami
Recepty, Sladká jídlaPostup Žemlovka s mákem a švestkami
Postup přípravy receptu
-
Plech vytřeme máslem (i boky), rohlíky nakrájíme na kolečka a máčíme je do mléka s rozmíchaným vajíčkem. Přebytečné mléko z rohlíků vymačkáme a skládáme je na plech (jedno vedle druhého).
Na rohlíky naskládáme dobře okapané švestky, potom vše hojně zasypeme oslazeným pomletým mákem, znovu dáme švestky, zasypeme mákem a nakonec nahoru vrstvu z rohlíků máčených v mléce.
Na závěr na rohlíky rozložíme místy tenké plátky másla, plech zakryjeme alobalem a dáme do trouby zhruba na 40 minut.
Hotovou žemlovku necháme vychladnout a potom jednotlivé porce posypeme mletým cukrem. Je to zvláštní, ale moc dobré.