Žemle

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
1,5 lžičky soli
2 špetky cukru
1 hrnek mléka
2 lžíce oleje
4 lžíce majolky
mák
sůl
kmín
sezam na posyp
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Necháme vzejít kvásek.

  2. Pak vše promícháme v hladké a pružné těsto. Lehce posypeme moukou a na teplém místě necháme kynout.

  3. Po vykynutí utvoříme stejnoměrné bochánky, které vložíme na plech vystlaný pečícím papírem.

  4. Necháme zhruba ještě asi půl hodiny na plechu, pak nařízneme ostrým nožem,nebo žiletkou rýhy a pomažeme vajíčkem,posypeme makem, nebo jiným sypáním a dáme do předem vyhřáté trouby upect do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!