Želva jedlá
Recepty, DortySuroviny
- kiwi
- banány
- dětské piškoty
- 500 g netučného tvarohu
- 15 dkg cukru moučka nebo jemné krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 smetana ke šlehání
- 1 ztužovač
- čerstvé ovoce nebo kompot
- rum
- 1 sáček želatiny
Postup Želva jedlá
Postup přípravy receptu
-
Želatinu necháme nabobtnat v 80 ml studené vody, přivedeme ji k bodu varu, ale pozor nesmí se vařit.
Ušleháme smetanu se ztužovačem, pak umícháme tvaroh s cukrem a rumem, do této hmoty dáme šlehačku a nakonec vlijeme vlažnou želatinu a krátce prošleháme do jemného krému. Pokud nebude želva pro malé děti, ochutíme rumem.
Kompotové misky vyložíme potravinářskou fólií a na ni narovnáme plátky kiwi.
Na ně natřeme krém, kolem dokola narovnáme piškoty a dovnitř kruhu jakékoliv ovoce, tady je jahodový kompot. Takto střídáme vrstvy, až je miska plná, poslední vrstva musí být piškoty.
Zakryjeme opět fólií a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe do 2. dne.
Pak vyklopíme na talíř, fólii odstraníme a nakonec dozdobíme banánem. Na oči a tlamičku jsou použity hřebíčky.