Želva jedlá

Recepty, Dorty

Suroviny

kiwi
banány
dětské piškoty
500 g netučného tvarohu
15 dkg cukru moučka nebo jemné krupice
1 vanilkový cukr
1 smetana ke šlehání
1 ztužovač
čerstvé ovoce nebo kompot
rum
1 sáček želatiny

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu necháme nabobtnat v 80 ml studené vody, přivedeme ji k bodu varu, ale pozor nesmí se vařit.

  2. Ušleháme smetanu se ztužovačem, pak umícháme tvaroh s cukrem a rumem, do této hmoty dáme šlehačku a nakonec vlijeme vlažnou želatinu a krátce prošleháme do jemného krému. Pokud nebude želva pro malé děti, ochutíme rumem.

  3. Kompotové misky vyložíme potravinářskou fólií a na ni narovnáme plátky kiwi.

  4. Na ně natřeme krém, kolem dokola narovnáme piškoty a dovnitř kruhu jakékoliv ovoce, tady je jahodový kompot. Takto střídáme vrstvy, až je miska plná, poslední vrstva musí být piškoty.

  5. Zakryjeme opět fólií a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe do 2. dne.

  6. Pak vyklopíme na talíř, fólii odstraníme a nakonec dozdobíme banánem. Na oči a tlamičku jsou použity hřebíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!