Zelné šlíšky
Recepty, OstatníSuroviny
- cca 700 g bílého hlávkového zelí
- cca 500-600 g hrubé mouky
- 1 PL soli
- 5 cibulí
- sádlo
- 150 g uzené slaniny
Postup Zelné šlíšky
Postup přípravy receptu
-
Očištěné zelí nadrobno nakrouháme a promneme se solí, aby pustilo vodu a zkřehlo. Necháme min. půl hodiny stát. Nakrájíme cibuli na kostičky a na sádle ji osmažíme. Osmažíme také pokrájenou slaninu.
Do zelí zapracujeme postupně mouku, těsto by mělo být husté asi jako na knedlíky. Počítejte s tím, že po chvíli, když nasaje vodu ze zelí, trochu zhoustne. Vytvoříme dva válečky, odkrajujeme z nich kousky a vyválíme menší šlíšky - asi jako šišky z bramborového těsta.
Dáme postupně vařit, po vyplavání na povrch ještě chvíli povaříme - tak 3-5 minut - a důkladně scedíme. V pekáčku promícháme s opečenou cibulí a slaninou a necháme dozlatova zapéct.