Zelné šlíšky

Recepty, Ostatní

Suroviny

cca 700 g bílého hlávkového zelí
cca 500-600 g hrubé mouky
1 PL soli
5 cibulí
sádlo
150 g uzené slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné zelí nadrobno nakrouháme a promneme se solí, aby pustilo vodu a zkřehlo. Necháme min. půl hodiny stát. Nakrájíme cibuli na kostičky a na sádle ji osmažíme. Osmažíme také pokrájenou slaninu.

  2. Do zelí zapracujeme postupně mouku, těsto by mělo být husté asi jako na knedlíky. Počítejte s tím, že po chvíli, když nasaje vodu ze zelí, trochu zhoustne. Vytvoříme dva válečky, odkrajujeme z nich kousky a vyválíme menší šlíšky - asi jako šišky z bramborového těsta.

  3. Dáme postupně vařit, po vyplavání na povrch ještě chvíli povaříme - tak 3-5 minut - a důkladně scedíme. V pekáčku promícháme s opečenou cibulí a slaninou a necháme dozlatova zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!