Zeleninové karbanátky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 mrkve
1 kedluben
2 brambory
1 housku
1 lžíci margarínu
1 malou cibuli
1 vejce
sůl
mletý černý pepř
muškátový oříšek
100 g strouhanky
50 g nasekaných mandlí
olej na smažení
Dresink:
150 g kysané smetany
1 lžičku mleté papriky
1 svazek pažitky
1 lžíce kopru
1 lžíce petrželky
1 lžíce bazalky
citronová šťáva z 1/2 citronu
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. 1. Mrkev, brambory a kedluben očistěte a najemno nastrouhejte. Housku nakrájejte na kostičky, zeleninu zbavte přebytečné vody a smíchejte s houskou. Cibuli nakrájejte na kolečka, osmažte na jedné lžíci margarínu a s vejcem přidejte k zelenině. Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vypracujte těsto. 2. Mandle smíchejte se strouhankou. Ze zeleninové směsi udělejte 25 karbanátků, obalte ve strouhance a na mírném ohni smažte na oleji asi 8 minut. Karbanátky vyjměte a dejte na papírovou utěrku. 3. Dresink: bylinky umyjte, osušte, najemno nasekejte a smíchejte se zbylými přísadami. Dejte do misky a podávejte s karbanátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!