Zeleninové karbanátky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 mrkve
- 1 kedluben
- 2 brambory
- 1 housku
- 1 lžíci margarínu
- 1 malou cibuli
- 1 vejce
- sůl
- mletý černý pepř
- muškátový oříšek
- 100 g strouhanky
- 50 g nasekaných mandlí
- olej na smažení
- Dresink:
- 150 g kysané smetany
- 1 lžičku mleté papriky
- 1 svazek pažitky
- 1 lžíce kopru
- 1 lžíce petrželky
- 1 lžíce bazalky
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- sůl
- mletý černý pepř
Postup Zeleninové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
1. Mrkev, brambory a kedluben očistěte a najemno nastrouhejte. Housku nakrájejte na kostičky, zeleninu zbavte přebytečné vody a smíchejte s houskou. Cibuli nakrájejte na kolečka, osmažte na jedné lžíci margarínu a s vejcem přidejte k zelenině. Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vypracujte těsto. 2. Mandle smíchejte se strouhankou. Ze zeleninové směsi udělejte 25 karbanátků, obalte ve strouhance a na mírném ohni smažte na oleji asi 8 minut. Karbanátky vyjměte a dejte na papírovou utěrku. 3. Dresink: bylinky umyjte, osušte, najemno nasekejte a smíchejte se zbylými přísadami. Dejte do misky a podávejte s karbanátky.