Zeleninová směs s máslovou krustičkou
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1 květák
- 1 brokolice (asi tak stejně velké)
- 2 mrkve
- 1 plechovka bílých fazolí v rajčatové omáčce
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 2 vejce
- 200 g strouhaného tvrdého sýra
- několik slabých plátků másla + kousek na vymazání zapékací mísy
- nať z lahůdkové cibulky
- sůl
Postup Zeleninová směs s máslovou krustičkou
Postup přípravy receptu
-
Květák a brokolici rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na kolečka.
Zeleninu dáme vařit do vroucí vody, ve které jsme rozpustili zeleninovou bujónovou kostku. Zvolna vaříme 3-5 minut.
Potom zeleninu propláchneme studenou vodou, zcedíme, necháme okapat a přidáme fazole i s nálevem. Lehce promícháme, případně dochutíme a vsypeme do máslem vymazané zapékací mísy, nebo pekáčku.
Poklademe tenkými plátky másla.
Vejce rozšleháme a smícháme s nastrouhaným sýrem a rovnoměrně vlijeme na směs zeleniny a fazolí.
Dáme do rozehřáté trouby a pečeme asi 20 minut při 180°C. Jako přílohu můžeme podávat brambory, které posypeme nakrájenou natí z cibulky.