Zelenina na pánvi s marinovaným quornem
Recepty, OstatníSuroviny
- 450 g quorn
- 2 lžíce oleje
- 2 papriky
- 1 červené cibule
- 1/2 pórku
- Na marinádu:
- šťáva z 1 pomeranče
- 2-3 lžíce tmavé sojové omáčky
- 2-3 lžíce sladkokyselé chilli omáčky
- 0,5 lžíce mletého kmínu
- 3-4 stroužky česneku
Postup Zelenina na pánvi s marinovaným quornem
Postup přípravy receptu
-
Kousky quornu dáme na 15 minut do trouby a pak pokrájíme na menší kousky. Ty vložíme do marinády, kterou získáme smícháním šťávy z pomeranče, sojové omáčky, sladkokyselé chilli omáčky, kmínu a na plátky pokrájeného česneku. V lednici necháme minimálně 2 hodiny odležet.
Cibuli pokrájíme na větší kousky, papriku a pórek na proužky.
Na oleji osmahneme nejprve naložené kousky quorn, to pak dame stranou a udržujeme teplé.
Na stejnou pánev vsypeme nejprve papriky, pak přidáme cibuli a nakonec pórek. Prohřejeme a k zelenině dáme zpět i kousky quorn. Promícháme a na 5 minut zakryjeme pokličkou. Poté můžeme podávat s kuskusem, rýží nebo nudlema.