Vepřové karé na cibuli
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 silnější plátky vepřové pečeně
- 2 lžičky citronového pepře
- 2 lžičky sušeného oregana (dobromysl)
- 2 lžíce oleje
- 2 cm silný plátek másla
- 2 velké cibule
- 200 ml vývaru
- 1 lžička solamylu
- 1/2 lžičky sladké mleté papriky
- sůl
- voda
Postup Vepřové karé na cibuli
Postup přípravy receptu
-
Očištěné plátky masa lehce naklepeme, na okrajích nařízneme a po obou stranách posypeme pepřem, oreganem a solí. Zakapeme lžící oleje, maso naskládáme na sebe, dáme do mikrotenového sáčku a necháme alespoň hodinu uležet.
Oloupané cibule nakrájíme na půlměsíčky a ještě je překrájíme na polovinu. V kastrolu rozehřejeme olej společně s máslem. Vložíme plátky masa a po obou stranách prudce opečeme. Zasypeme cibulí, podlijeme 150 ml vývaru a pod poklicí slabým varem dusíme doměkka (cca 20 minut). Během dušení podléváme zbytkem vývaru.
Poté maso vyndáme stranou a šťávu krátce rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme cca 100 ml vody, ve které jsme rozmíchali solamyl a papriku. Vložíme nazpět maso a slabým varem vaříme ještě 2 minuty. Podle potřeby přisolíme a podáváme s vařenými bramborami.