Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové kýty (2 plátky)
2 lžíce oleje
1/2 cibule
1/2 kostky zeleninového bujónu
1/2 červené papriky
1 rajče
4 lístky libečku
150 g tvrdého sýra /použila jsem Goudu
2 tenké plátky romadůru (lze vynechat)
1 bílek
2 žloutky
špetku soli
špetka mletého pepře (použila jsem 4barevný z mlýnku Kotányi)
na přílohu 5 menších brambor
na posypání hotového pokrmu nasekaný libeček

Postup přípravy receptu

  1. Rajče a papriku nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku na rozehřátý olej orestovat dosklovita.

  2. Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme po okrajích a lehce opepříme. Volžíme do hrnce na orestovanou cibuli a necháme po obou stranách prudce osmahnout(zatáhnout). Podlijeme 180 ml horké vody, rozdrobíme bujón, zasypeme nakarájenou zeleninou a přidáme lístky libečku.

  3. Uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 15 minut.

  4. Mezitím si oloupeme brambory, které nakrájíme na cca 1,5 cm plátky. Sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.

  5. Měkké plátky masa z hrnce přendáme na pánvičku a přidáme k němu 3/4 šťávy z papiňáku.

  6. Na každý plátek masa dáme slabounký pláteček romadůru a kolem vytvoříme vyšší hráz z nastrouhaného sýra. Do každého sýrového důlku dáme polovinu bílku, opepříme, vlijeme po jednom žloutku a lehounce osolíme.

  7. Pánvičku dáme na slabý plamen, až vše začne vřít, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut vařit.

  8. Do papiňáku na zbytek podušené zeleninové šťávy dáme nakrájené brambory a promícháme. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 5 minut.

  9. Hotové jídlo na talíři posypeme čerstvou nakrájenou bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!