Provensálská kuřecí ňamka pro Jiříka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích řízků (lepší stehenní)
Marináda:
provensálské koření (asi 1/2 sáčku)
olej
plnotučná hořčice
sójová omáčka
3 stroužky česneku rozmačkat
pepř
sůl
Na směs:
200 g anglické slaniny
1/2 kg kuřecích jater
1 cibule
4 stroužky česneku
trošku červeného vína
sůl
pepř
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe den předem si naložíme řízky do marinády (ale stačí i dvě hodinky). Masíčko osmažíme na oleji, necháme v teple (trouba).

  2. Na stejné pánvi osmažíme anglickou slaninu, přidáme pokrájená jatýrka, cibuli a česnek na plátky, rozmarýn, osolíme, opepříme, podlijeme troškou červeného vína, necháme vydusit (asi 1/4 hodiny).

  3. Na talíř dáme hranolky (příp. jinou přílohu), na ně masíčko, na něj navrstvíme směs slaniny a jater.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!