Provensálská kuřecí ňamka pro Jiříka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecích řízků (lepší stehenní)
- Marináda:
- provensálské koření (asi 1/2 sáčku)
- olej
- plnotučná hořčice
- sójová omáčka
- 3 stroužky česneku rozmačkat
- pepř
- sůl
- Na směs:
- 200 g anglické slaniny
- 1/2 kg kuřecích jater
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- trošku červeného vína
- sůl
- pepř
- rozmarýn
Postup Provensálská kuřecí ňamka pro Jiříka
Postup přípravy receptu
-
Nejlépe den předem si naložíme řízky do marinády (ale stačí i dvě hodinky). Masíčko osmažíme na oleji, necháme v teple (trouba).
Na stejné pánvi osmažíme anglickou slaninu, přidáme pokrájená jatýrka, cibuli a česnek na plátky, rozmarýn, osolíme, opepříme, podlijeme troškou červeného vína, necháme vydusit (asi 1/4 hodiny).
Na talíř dáme hranolky (příp. jinou přílohu), na ně masíčko, na něj navrstvíme směs slaniny a jater.