Krůtí stehna s provensálským kořením a pažitkovými brambory
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 150 g krůtích stehenních řízků
- provensálské koření (použila jsem koření z mlýnku Kotányi)
- 1 ČL oleje
- 1 PL nasekané čerstvé pažitky
- 200 g nových brambor
Postup Krůtí stehna s provensálským kořením a pažitkovými brambory
Postup přípravy receptu
-
Maso naporcujeme, okořeníme, zakápneme olejem a necháme odležet.
Nové, menší brambory očistíme a dáme je vařit do osolené vroucí vody. Po uvaření je nakrájíme na menší kusy a promícháme s nasekanou pažitkou.
Zahřejeme pánev a zprudka na ní opečeme naložené maso ze všech stran. Poté výkon snížíme a dusíme ještě asi 15 minut.
Maso podáváme s vařenými brambory.