Zdraví perníčkoví medvídci se srdíčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g rozemletých ovesných vloček
- 90 g žitné celozrnné mouky
- 45 g mletých ořechů (1 hrst)
- 170 g na jemno nastrouhaných jablek
- 60 g na jemno nastrouhané mrkve
- 1 odměrka neochuceného proteinu (nemusí být)
- 1/2 lžičky nadrceného anýzu
- 1/2 lžičky skořice
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžíce tekutého medu
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 vejce + 1 na potření
- červené potravinářské barvivo
Postup Zdraví perníčkoví medvídci se srdíčky
Postup přípravy receptu
-
Smícháme sypké suroviny, přidáme med, vejce, olej, mrkev a jablka.
Propracujeme do nelepivého těsta. Pokud lepí, přidáváme žitnou mouku do té doby, než si vytvoříme nelepivý bochánek.
Z těsta oddělíme kuličku zhruba do hrsti, do které dáme červené potravinářské barvivo a zapracujeme.
Obě těsta dáme alespoň na hodinu odpočinout do lednice.
Těsto si vyválíme na válu s žitnou moukou a vykrajujeme medvídky.
Z červeného těsta tvarujeme/ vykrajujeme srdíčka, případně dáváme mandle nebo jiné ořechy.
Pečeme na 180 °C 10-15 minut. Hlídáme!
Po vytažení z trouby medvídky potřeme vajíčkem.