Zdraví perníčkoví medvídci se srdíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g rozemletých ovesných vloček
90 g žitné celozrnné mouky
45 g mletých ořechů (1 hrst)
170 g na jemno nastrouhaných jablek
60 g na jemno nastrouhané mrkve
1 odměrka neochuceného proteinu (nemusí být)
1/2 lžičky nadrceného anýzu
1/2 lžičky skořice
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
1 lžíce tekutého medu
1 lžíce kokosového oleje
1 vejce + 1 na potření
červené potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sypké suroviny, přidáme med, vejce, olej, mrkev a jablka.

  2. Propracujeme do nelepivého těsta. Pokud lepí, přidáváme žitnou mouku do té doby, než si vytvoříme nelepivý bochánek.

  3. Z těsta oddělíme kuličku zhruba do hrsti, do které dáme červené potravinářské barvivo a zapracujeme.

  4. Obě těsta dáme alespoň na hodinu odpočinout do lednice.

  5. Těsto si vyválíme na válu s žitnou moukou a vykrajujeme medvídky.

  6. Z červeného těsta tvarujeme/ vykrajujeme srdíčka, případně dáváme mandle nebo jiné ořechy.

  7. Pečeme na 180 °C 10-15 minut. Hlídáme!

  8. Po vytažení z trouby medvídky potřeme vajíčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!