Zdravá zeleninová polévka s knedlíčkama z droždí, zázvoru a zeleniny
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 mrkve
- 2-3 stonky řapíkatého celeru
- 2 vejce
- 3-4 PL másla
- strouhanka
- 2-3 kostky droždí
- čerstvý zázvor nebo sušený zázvor
- pažitka nebo petrželka
- sůl
- pepř
Postup Zdravá zeleninová polévka s knedlíčkama z droždí, zázvoru a zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, pokrájíme na proužky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř a vaříme do měkka. Mezitím si připravíme knedlíčky.
Na rozpálené máslo dáme rozdrobené kostky droždí a za stálého míchání necháme droždí na pánvičce rozpustit, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, zázvor a chvíli mícháme na mírném plameni. Poté pánvičku odstavíme.
Přidáme kari koření, vejce, nasekanou petrželku, vše mírně opepříme a zahustíme podle potřeby strouhankou na hustší těsto. Vytvoříme si kuličky, nebo lžičkou knedlíčky, které zavaříme přímo do vroucí polévky. Vaříme zhruba 5–8 minut, dochutíme.
Polévku dozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Z uvedeného množství uděláme asi 20 knedlíčků a protože jsou vynikající, doporučuji je dělat pro běžnou rodinu z dvojnásobné dávky. Hodí se do všech vývarů.