Zdravá zeleninová polévka s knedlíčkama z droždí, zázvoru a zeleniny

Recepty, Polévky

Suroviny

4 mrkve
2-3 stonky řapíkatého celeru
2 vejce
3-4 PL másla
strouhanka
2-3 kostky droždí
čerstvý zázvor nebo sušený zázvor
pažitka nebo petrželka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, pokrájíme na proužky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř a vaříme do měkka. Mezitím si připravíme knedlíčky.

  2. Na rozpálené máslo dáme rozdrobené kostky droždí a za stálého míchání necháme droždí na pánvičce rozpustit, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, zázvor a chvíli mícháme na mírném plameni. Poté pánvičku odstavíme.

  3. Přidáme kari koření, vejce, nasekanou petrželku, vše mírně opepříme a zahustíme podle potřeby strouhankou na hustší těsto. Vytvoříme si kuličky, nebo lžičkou knedlíčky, které zavaříme přímo do vroucí polévky. Vaříme zhruba 5–8 minut, dochutíme.

  4. Polévku dozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Z uvedeného množství uděláme asi 20 knedlíčků a protože jsou vynikající, doporučuji je dělat pro běžnou rodinu z dvojnásobné dávky. Hodí se do všech vývarů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!