Závitky z krkovičky s točeným salámem a znojemskou omáčkou, z tlakového hrnce.

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové krkovičky
250 g točeného salámu
250 g sterilovaných okurek
100 g plátků anglické slaniny
1 velká cibule
sůl
mletý pepř
mletý kmín
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
plnotučná hořčice
asi 100 ml smetany (30% a víc)
trochu oleje
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme, natřeme hořčicí. Na to položíme plátek anglické slaniny, váleček oloupaného salámu. Zabalíme, převážeme potr. provázkem a poprášíme hl.moukou.

  2. Do papiňáku dáme trochu oleje, najemno nakrájené cibule a necháme zpěnit. Pak přidáme zbytek slaniny, nakrájené na malé čtverečky. Na to položíme ptáčky a opečeme že všech stran.

  3. Podlijeme vroucí vodou, přidáme 1 polévkovou lžíci hořčice, pepř, kmín, bob.listy, nové koření, sůl.

  4. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené okurky. Přilijeme potřebné množství vody a zavřeme.

  5. Od doby, kdy začne hrnec “ syčet“, vaříme na mírném ohni cca 30 minut.

  6. Pak hrnec odstavíme z ohně a počkáme, až pojistka umožní otevření víka.(Neochlazujeme.)

  7. Po otevření víka uvedeme znovu do varu a zahustíme hl.moukou, rozmíchanou ve smetaně, s přidáním trocha vody. Povaříme a dochutíme solí, cukrem, popř. lákem z okurek. Příloha: rýže, knedlíky, těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!