Závin z pomazánkového másla
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 200 g pomazánkového másla
- 50 g Hery
- 1 žloutek
- špetka soli
- náplň
- 4 větší jablka
- 200 g cukru krupice
- vanilkový cukr
- skořice
- rozinky
- strouhanka
- máslo na plech a na potření závinu
- smetana (mléko)
Postup Závin z pomazánkového másla
Postup přípravy receptu
-
Z pomazánkového másla, hery, polohrubé mouky, žloutku a soli vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát.
Plát posypeme strouhankou a nastrouhanými jablky, které jsme před strouháním oloupali. Jablka posypeme vanilkovým cukrem, cukrem, skořicí a rozinkami. Závin zavineme.
Plech potřeme rozpuštěným máslem, závin na něj položíme a máslem ho celý potřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 175°C dorůžova. Těsně před dopečením ještě závin potřeme smetanou nebo mlékem.