Jemné krůtí ragú
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g krůtího masa (prso nebo vykostěné horní stehno)
- máslo
- 1 cibule
- 1 mrkev
- asi 300 g květáku
- 1 lžíce hladké mouky
- 250 ml smetany na vaření
- drůbeží vývar
- sůl
- pepř
Postup Jemné krůtí ragú
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na kostky.
V kastrolu nebo na pánvi roztopíme kousek másla, přidáme nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět.
Nyní přihodíme maso, necháme ho až zbělá a potom hned přidáme kolečka mrkve a na malinké růžičky rozebraný květák.
Zasypeme hl. moukou a chvíli osmahneme.
Zalijeme naběračkou vývaru a smetanou.
Necháme dusit do té doby, než zelenina mírně změkne. Pozor na dlouhé dušení,zelenina musí být na skus!
Dochutíme solí a pepřem, případně omáčku ještě trochu naředíme vývarem podle toho, jak ji chceme mít hustou. Podáváme s bramborem nebo s knedlíkem. My jsme dnes měli s houbovýma knedlíkama - viz. pozn.- a bylo to moc dobré!:-)