Závin z bramborového těsta plněný masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Těsto:
3/4 kg uvařených brambor ve slupce oloupat
2 vejce
2 lžičky soli
50 g hrubé krupice
asi 250 g hrubé mouky
Náplň:
500 g (Zbytky tepelně upraveného) masa
1 cibule
kousek slaniny
sůl
pepř
Strouhanka pražená na kousku másla na dokončení
kysané zelí jako příloha

Postup přípravy receptu

  1. Zbylé maso umeleme nebo jemně usekáme (pokud je maso hodně libové, spojte ho bešamelem, aby náplň nebyla suchá).

  2. Slaninu nakrájenou na kostky rozpečeme a usmažíme na ní jemně nakrájenou cibuli.

  3. Smícháme s masem, dochutíme solí a pepřem.

  4. Brambory promícháme s ostatními ingrediencemi na těsto, na pomoučněném válu rozválíme, rozetřeme náplň a zatočíme do závinu, smáčkneme konce, aby náplň nevypadla.

  5. Můžeme zabalit do aviváží NENAVONĚNÉ utěrky, zavázat konce a vařit v kastrolu nebo pekáčku ve vodě asi 25-35 minut. Já jsem udělala několik menších závinů a vařila v páře vždy 20 minut.

  6. Uvařené záviny rozkrájíme nití na plátky, upravíme na talíře, posypeme opraženou strouhankou a podáváme s dušeným kysaným zelím nebo zelným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!