Závin z bramborového těsta plněný masem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Těsto:
- 3/4 kg uvařených brambor ve slupce oloupat
- 2 vejce
- 2 lžičky soli
- 50 g hrubé krupice
- asi 250 g hrubé mouky
- Náplň:
- 500 g (Zbytky tepelně upraveného) masa
- 1 cibule
- kousek slaniny
- sůl
- pepř
- Strouhanka pražená na kousku másla na dokončení
- kysané zelí jako příloha
Postup Závin z bramborového těsta plněný masem
Postup přípravy receptu
-
Zbylé maso umeleme nebo jemně usekáme (pokud je maso hodně libové, spojte ho bešamelem, aby náplň nebyla suchá).
Slaninu nakrájenou na kostky rozpečeme a usmažíme na ní jemně nakrájenou cibuli.
Smícháme s masem, dochutíme solí a pepřem.
Brambory promícháme s ostatními ingrediencemi na těsto, na pomoučněném válu rozválíme, rozetřeme náplň a zatočíme do závinu, smáčkneme konce, aby náplň nevypadla.
Můžeme zabalit do aviváží NENAVONĚNÉ utěrky, zavázat konce a vařit v kastrolu nebo pekáčku ve vodě asi 25-35 minut. Já jsem udělala několik menších závinů a vařila v páře vždy 20 minut.
Uvařené záviny rozkrájíme nití na plátky, upravíme na talíře, posypeme opraženou strouhankou a podáváme s dušeným kysaným zelím nebo zelným salátem.