Závin s bramborami
Recepty, PředkrmySuroviny
- 1 listové těsto
- 1/2 kg vařených brambor
- 250 g vařeného uzeného masa
- zakysaná smetana
- měkký tvaroh
- 3 lžíce křenu
- kus pórku
- sůl
- pepř
- tymián
- Na povrch:
- mléko
- hrubá sůl
- sezamová semínka
Postup Závin s bramborami
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na plátky. Pórek nakrájený na kolečka spaříme ve vroucí vodě, zchladíme a necháme okapat. Smícháme zakysanou smetanu s tvarohem (víc tvarohu než smetany), křenem a pórkem a dochutíme.
Těsto rozválíme, položíme vrstvu osolených, opepřených a tymiánem poprášených brambor, na to dáme smetanu, pak plátky uzeného masa, uzavřeme a dobře přitiskneme.
Potřeme mlékem a na povrchu nožem uděláme několik šikmých zářezů. Posypeme lehce hrubou solí a sezamem (můžeme i zbytkem strouhaného sýra) a upečeme dočervena. Podáváme se salátem.