Zapékané brambory se zelím a uzeninou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 4 velké brambory
- 10 dkg anglické slaniny
- 300 g kuřecích prsíček (nemusí být)
- 1 větší cibule
- mražená či jiná zelenina (množství dle chuti)
- 1 smetana
- 2 vejce
- 1/2 sklenice kysaného zelí
- 10 dkg Eidamu
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- Vegeta
- může být i bazalka
Postup Zapékané brambory se zelím a uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Zapékací mísu vymažeme máslem, brambory oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka.
Cibulku a uzeninou nakrájíme a osmažíme dozlatova, přidáme zelí, kmín a společně osmažíme a trošku podusíme a následně nasypeme do misky.
Zvlášť necháme projít varem mraženou zeleninu (př.hrášek,mrkev,kukuřice) a přidáme do mísy. Pokud chceme, osmahneme kuřecí maso na kousíčky a taktéž přidáme ke směsi. Vše promícháme.
V misce připravíme směs 2 vajíček a smetany, přidáme sůl, pepř a vegetu, i např.trošku bazalky a přelijeme tím brambory.
Dáme péct do vyhřáte trouby asi na hodinu při 180°C. Zhruba po půl hodině pečení nastrouháme navrch sýr.