Vepřová játra v ohnivém těstíčkovém obalu, zapečená v troubě
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 750 g vepřových jater
- 3/4 hrnku solamylu (nebo hladké mouky)
- 300 ml mléka
- 2 vejce
- 2 lžičky pálivé papriky nebo chilli omáčky
- 1 lžička sojové omáčky
- pepř
- sůl
- 150 g slaniny
- provensálské koření
- lžička olivového oleje
Postup Vepřová játra v ohnivém těstíčkovém obalu, zapečená v troubě
Postup přípravy receptu
-
Na těstíčko si v misce smícháme solamyl / hladkou mouku /s pálivou paprikou nebo s chilli omáčkou, sojovou omáčkou, přidáme mléko, nasekanou nebo nadrobno pokrájenou slaninu, provensálské koření, 2 vejce, lžičku olivového oleje, sůl, dobře promícháme a dáme na hodinu do chladu.
Játra omyjeme, osušíme, pokrájíme na větší plátky. Takto připravená játra namáčíme v těstíčku se slaninou.
Troubu rozehřejeme a vložíme do ní plech s olejem. Jakmile se olej na plechu rozehřeje, vložíme na něj plátky jater, namočené v pikantním těstíčku. Smažíme dozlatova na 180 stupňů. Podáváme s gratinovanými bramborami a se zeleninovým salátem.