Topinka s ostrou játrovou směsí

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

250 - 300 g drůbežích jater
50 g slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku na plátky
žlutá paprika
5-6 cherry rajčátek
lžička másla
lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce ostrého kečupu
1/2 -1 lžička chilli pasty
lžička dijonské hořčice
sůl
pepř
oregano+bazalka
topinky+česnek na potření
volské oko na porci

Postup přípravy receptu

  1. Játra, cibuli a slaninu nakrájíme na drobné kousky. Rozpustíme máslo a slaninu opečeme. Přidáme cibuli, česnek a necháme zpěnit.

  2. Přidáme játra a po chvíli nakrájenou papriku a rajčata na kousky. Dusíme chvíli, játra jsou hned měkká a paprika by měla být na skus.

  3. Přimícháme protlak, kečup, hořčici, chilli a chvilku restujeme. Necháme probublat, je-li třeba, lehce podlijeme a zředíme. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami.

  4. Uděláme volská oka. Topinky usmažíme na sádle nebo na sucho. Potřeme česnekem, dáme játrovou směs a nahoru položíme volské oko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!