Topinka s ostrou játrovou směsí
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 250 - 300 g drůbežích jater
- 50 g slaniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku na plátky
- žlutá paprika
- 5-6 cherry rajčátek
- lžička másla
- lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce ostrého kečupu
- 1/2 -1 lžička chilli pasty
- lžička dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- oregano+bazalka
- topinky+česnek na potření
- volské oko na porci
Postup Topinka s ostrou játrovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Játra, cibuli a slaninu nakrájíme na drobné kousky. Rozpustíme máslo a slaninu opečeme. Přidáme cibuli, česnek a necháme zpěnit.
Přidáme játra a po chvíli nakrájenou papriku a rajčata na kousky. Dusíme chvíli, játra jsou hned měkká a paprika by měla být na skus.
Přimícháme protlak, kečup, hořčici, chilli a chvilku restujeme. Necháme probublat, je-li třeba, lehce podlijeme a zředíme. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
Uděláme volská oka. Topinky usmažíme na sádle nebo na sucho. Potřeme česnekem, dáme játrovou směs a nahoru položíme volské oko.