Salát z pečené červené řepy s mandlemi

Recepty, Saláty

Suroviny

2 bulvy červené řepy
snítka rozmarýnu
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce balsamikového octu
lžíce sladké chilli omáčky
lžíce medu
pár lístkú čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného
sůl
pepř
lupínky mandlí
čerstvý kopr na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostky cca 1x1 cm. Na plech dáme pečící papír. Vsypeme řepu, zakápneme olejem a lehce posolíme. Přidám e snítku rozmarýnu a česnek vcelku, lehce zmáčknutý. Pekáček přikryjeme a pečeme do měkka.

  2. Upečenou řepu necháme vychladnout. Mezitím smícháme zálivku. Prošleháme olej s octem, medem, chilli omáčkou, solí a pepřem. Nakonec přidáme tymián. Všechno společně promícháme a necháme uležet. Salát posypaný mandlemi, můžeme podávat samostatně nebo jako přílohový.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!