Salát z pečené červené řepy s mandlemi
Recepty, SalátySuroviny
- 2 bulvy červené řepy
- snítka rozmarýnu
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balsamikového octu
- lžíce sladké chilli omáčky
- lžíce medu
- pár lístkú čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného
- sůl
- pepř
- lupínky mandlí
- čerstvý kopr na ozdobu
Postup Salát z pečené červené řepy s mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostky cca 1x1 cm. Na plech dáme pečící papír. Vsypeme řepu, zakápneme olejem a lehce posolíme. Přidám e snítku rozmarýnu a česnek vcelku, lehce zmáčknutý. Pekáček přikryjeme a pečeme do měkka.
Upečenou řepu necháme vychladnout. Mezitím smícháme zálivku. Prošleháme olej s octem, medem, chilli omáčkou, solí a pepřem. Nakonec přidáme tymián. Všechno společně promícháme a necháme uležet. Salát posypaný mandlemi, můžeme podávat samostatně nebo jako přílohový.