Zapékané brambory (Alu Gauranga)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 10 brambor
- 450 g panýru
- 1/2 čl asafoetidy
- 3 pl mletého koriandru
- 3 pl čerstvých koriandrových listů
- nadrobno nakrájených
- 725 ml kyselé smetany smíchané s 1 čl kurkumy
- 50 g másla
- 2 pl sušeného mléka
- sůl
- pepř
Postup Zapékané brambory (Alu Gauranga)
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájejte na tenké plátky a dno vymaštěného kastrolu nebo pekáče pokryjte jednou třetinou bramborových plátků.
Tuto vrstvu posypte jednou třetinou asafoetidy, čerstvého koriandru, mletého koriandru a solí a pepřem.
Pokryjte třetinou nakrájeného domácího sýra a třetinou smetany.
Posázejte jednou třetinou másla.
Toto opakujte ještě dvakrát.
Nakonec povrch posypte slabou vrstvou sušeného mléka.
Kastrol přikryjte aluminiovou fólií, kterou okolo okrajů řádně utěsněte a pečte přibližně 45 minut při teplotě 200 C. Deset minut před koncem pečení obal odstraňte, aby povrch mohl zhnědnout.