Zapečený plněný květák
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 celý květák
- 10 dkg slaniny
- 1 Hermelín
- 10 dkg Nivy nebo jiného sýra s plísní
- šunka nebo salám, klidně suchý
- sůl
- 1 vejce
- zakysaná smetana - malý kelímek
- 2 vrchovaté lžíce strouhaného parmazánu
Postup Zapečený plněný květák
Postup přípravy receptu
-
Celý květák uvaříme ve slané vodě téměř doměkka, necháme důkladně vykapat a vystydnout. Mezi jednotlivé růžičky nacpeme hranolky ze slaniny, sýrů, šunky, salámu.
V misce smícháme zakysanou smetanu, parmazán a vajíčko a nalijeme na květák. Potom zapečeme, zhruba 15 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Můžeme podávat s bramborem nebo jako samostatné jídlo, teplý i studený.