Zapečený plněný květák

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 celý květák
10 dkg slaniny
1 Hermelín
10 dkg Nivy nebo jiného sýra s plísní
šunka nebo salám, klidně suchý
sůl
1 vejce
zakysaná smetana - malý kelímek
2 vrchovaté lžíce strouhaného parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Celý květák uvaříme ve slané vodě téměř doměkka, necháme důkladně vykapat a vystydnout. Mezi jednotlivé růžičky nacpeme hranolky ze slaniny, sýrů, šunky, salámu.

  2. V misce smícháme zakysanou smetanu, parmazán a vajíčko a nalijeme na květák. Potom zapečeme, zhruba 15 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Můžeme podávat s bramborem nebo jako samostatné jídlo, teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!