Královské hermelínové topinky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 hermelínu (celkem 180 g)
- 1 červené papriky (úzké)
- 1 vejce (velké)
- 3 lžičky Solamylu
- 2 lžičky sušeného česneku
- 2 lžičky koření Čubrica
- 1 lžička Tandoori masala (není nutné, ale je dobré;-))
- asi 10 stonků nati z jarní cibulky
- 1 lžička hořčice (obyčejné)
- sůl
- pepř
- strouhanka
- olej
- trochu mléka (dle chuti)
- plátky staršího chleba
Postup Královské hermelínové topinky
Postup přípravy receptu
-
Hermelíny nakrájíme na co nejmenší kousky. Pokud ještě nejsou vyzrálé, můžeme je i nastrouhat na struhadle, kde řeznou plochu potřeme olejem.
Přidáme k nim na drobno nakrájenou papriku a cibulovou nať, drcený česnek a koření.
Dobře promícháme a ke směsi vlijeme celé vajíčko, které jsme předtím vidličkou vyšlehali se Solamylem.
Směs ochutnáme a podle potřeby dosolíme nebo dopepříme. Pokud je příliš hustá, přidáme trochu mléka, když je naopak řídká, vsypeme trošku strouhanky.
Sýrovou směs nanášíme lžičkou na chleba, který pak z pomazané strany obalíme ve strouhance (tu lehce přitiskneme a přebytečnou strouhankou sklepneme, aby se zbytečně nepřipalovala v oleji).
Smažíme na pánvi s nepřilnavým povrchem, na středním plameni, dokud topinky nezezlátnou.
Ze spodní strany, tedy z té nepomazané, je nakonec ještě potřeme česnekem a ihned podáváme.