Zapečený květák s pohankou a grilovanými cuketami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 květák
hrst pohanky
hrst medvědího česneku
hrst řapíkatého celeru - stonek
1 menší cuketa
1 lžička olivového oleje
vejce
sůl
pepř
červená paprika sladká

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme v osolené vodě do měkka.

  2. Mezitím nakrájíme cuketu na kolečka, osolíme, posypeme červenou paprikou, zakápneme olivovým olejem a dáme na zapékací talíř. Cukety dáme ugrilovat do trouby.

  3. Cuketa se nám griluje a dáme si uvařit podle návodu hrst pohanky.

  4. Květák máme uvařený.... rozhňácáme ho vidličkou, smícháme s nakrájeným medvědím česnekem a nakrájeným řapíkatým celerem. Přidáme uvařenou pohanku, vše osolíme a opepříme. Nakonec vše zalijeme osolenými rozšlehanými vejci.

  5. Vše dáme zapéct do trouby. Grilované cukety podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!