Zapečený květák s bramborem v sýrovo-bešamelové omáčce
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 květák
- 15 menších brambor
- 5 dkg másla
- 2 lžíce hladké mouky
- mléko
- 2 tavené sýry
- hrst medvědího česneku
Postup Zapečený květák s bramborem v sýrovo-bešamelové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Květák s bramborami povaříme 7 minut v osolené vodě. Dáme do pekáčku a zalijeme omáčkou. Zapečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 30 minut.
Omáčka: z másla a mouky uděláme jíšku, kterou rozředíme mlékem. Za neustálého míchání přidáme tavené sýry a mícháme dokud se nerozpustí a nevznikne hladká omáčka. Nakonec přidáme medvědí česnek.