Zapečené jáhly s tuňákem a zeleninou
Recepty, RybySuroviny
- jáhly
- 1 větší (nebo 2 střední) rajče
- 1 větší paprika
- konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 jarní cibulka
- trochu pórku nakrájeného na nudličky (je jedno, jestli zvolíte bílou nebo zelenou část, já jsem použila jen bílou)
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- trochu kečupu
- olivový olej
- sůl
- pepř
- bazalka
- oregáno
Postup Zapečené jáhly s tuňákem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Jáhly propláchněte, dejte do hrnce, zalijte vodou a uvařte podobně jako třeba kus kus.
Na dno zapékací misky dejte pár kapek olivového oleje. Přidejte ne úplně uvařené jáhly, které smíchejte s na kostky nakrájenou zeleninou, pórkem, cibulkou a tuňákem, kterého použijte i se šťávou.
Zakysanou smetanu v kelímku smíchejte s kořením a kečupem.
Směs vlijte k směsi do zapékací misky a vše důkladně promíchejte.
Zapékací misku dejte do trouby a zapékejte na 180°C asi 20-25 minut.