Zapečené jáhly s tuňákem a zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

jáhly
1 větší (nebo 2 střední) rajče
1 větší paprika
konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
1 jarní cibulka
trochu pórku nakrájeného na nudličky (je jedno, jestli zvolíte bílou nebo zelenou část, já jsem použila jen bílou)
1/2 kelímku zakysané smetany
trochu kečupu
olivový olej
sůl
pepř
bazalka
oregáno

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly propláchněte, dejte do hrnce, zalijte vodou a uvařte podobně jako třeba kus kus.

  2. Na dno zapékací misky dejte pár kapek olivového oleje. Přidejte ne úplně uvařené jáhly, které smíchejte s na kostky nakrájenou zeleninou, pórkem, cibulkou a tuňákem, kterého použijte i se šťávou.

  3. Zakysanou smetanu v kelímku smíchejte s kořením a kečupem.

  4. Směs vlijte k směsi do zapékací misky a vše důkladně promíchejte.

  5. Zapékací misku dejte do trouby a zapékejte na 180°C asi 20-25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!