Francouzský jablečný koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g listového těsta
8 jablek
1 balíček sekaných mandlí
Náplň:
3 lžíce hladké mouky
4 lžíce moučkového cukru
2 kelímky smetany na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme a vložíme na plech s pečícím papírem tak, aby byly okraje vyvýšené. Dno propícháme vidličkou a na ně poklademe oloupaná na měsíčky nakrájená jablka. Dáme péct do trouby vyhřáté na 160°C asi 15 minut.

  2. Mezitím připravíme náplň: smetany, mouku a cukr kvedlačkou rozkvedláme dohladka.

  3. Koláč vyndáme, nalijeme na jablka smetanovou náplň, posypeme mandlemi a dáme dopéct asi na 25 minut.

  4. Koláč necháme řádně vychladnout a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!