Francouzský jablečný koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g listového těsta
- 8 jablek
- 1 balíček sekaných mandlí
- Náplň:
- 3 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce moučkového cukru
- 2 kelímky smetany na šlehání
Postup Francouzský jablečný koláč
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozválíme a vložíme na plech s pečícím papírem tak, aby byly okraje vyvýšené. Dno propícháme vidličkou a na ně poklademe oloupaná na měsíčky nakrájená jablka. Dáme péct do trouby vyhřáté na 160°C asi 15 minut.
Mezitím připravíme náplň: smetany, mouku a cukr kvedlačkou rozkvedláme dohladka.
Koláč vyndáme, nalijeme na jablka smetanovou náplň, posypeme mandlemi a dáme dopéct asi na 25 minut.
Koláč necháme řádně vychladnout a nakrájíme.