Zapečená štika na smetaně - výborná!
Recepty, RybySuroviny
- 1 štika
- grilovací koření od Vitany
- olivový olej
- 2 velké cibule
- 20 dkg anglické slaniny nebo uzeného boku
- kmín
- šlehačka 30 %
Postup Zapečená štika na smetaně - výborná!
Postup přípravy receptu
-
Z olivového oleje a grilovacího koření uděláme marinádu, kterou potřeme špalíky štiky a necháme do druhého dne marinovat.
Na druhý den vysteleme pekáček cibulí, nakrájenou na plátky. Na to položíme kousky štiky, zalijeme zbylou marinádou, posypeme kmínem, poklademe anglickou slaninou a zalijeme vše šlehačkou.
Přikryjeme alobalem a dáme péct na 170 - 180 st. Asi 10 minut před koncem sundáme alobal pro barvu. Podáváme s hebkou bramborovou kaší nebo opečenými brambory.