Zapečená štika na smetaně - výborná!

Recepty, Ryby

Suroviny

1 štika
grilovací koření od Vitany
olivový olej
2 velké cibule
20 dkg anglické slaniny nebo uzeného boku
kmín
šlehačka 30 %

Postup přípravy receptu

  1. Z olivového oleje a grilovacího koření uděláme marinádu, kterou potřeme špalíky štiky a necháme do druhého dne marinovat.

  2. Na druhý den vysteleme pekáček cibulí, nakrájenou na plátky. Na to položíme kousky štiky, zalijeme zbylou marinádou, posypeme kmínem, poklademe anglickou slaninou a zalijeme vše šlehačkou.

  3. Přikryjeme alobalem a dáme péct na 170 - 180 st. Asi 10 minut před koncem sundáme alobal pro barvu. Podáváme s hebkou bramborovou kaší nebo opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!