Kureci ragu s cizrnou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 stroužky česneku drobné nakrájeného
3/4 kávové lžičky soli rozdělené
1/4 hrnečku (1 hrneček 250ml) citrónové stavy
1 kávová lžička rozemletého římského kmínu
1 kávová lžička papriky
1/2 kávové lžičky pepře
1/2 kila kuřecích prsíček nakrájených na malé kousky
1 polévková lžíce olivového oleje
1 velká cibule nakrájená na drobno
1-400 ml konzerva nakrájených rajčat
1-450 ml konzerva cizrna precezena a propláchnuta vodou
1/4 hrnečku nakrájené petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrťte česnek s 1/2 lžičkou soli, až se Vám udělá taková kaše, předejte ji do středně velké misky a přidejte citrónovou stavu, římský kmín, papriku a pepř a dobře promíchejte.

  2. Potom do této marinády přidejte na kousky nakrájené kuře a znovu zamíchejte, aby kuře bylo dobře obalené v té marinádě z česneku.

  3. Na pánvi ohřejte olivový olej na střední teplotu, přidejte cibuli a smažte asi 6-8 minut, do zlatová.

  4. S děravou lžíci předejte kuře z misky do pánve. Uschovejte si z misky zbylou marinádu. Opékejte kuře na pánvi asi 4 minuty.

  5. Potom přidejte konzervu s nakrájenými rajčaty i se šťávou, propláchnutou cizrnu, zbytek té marinády a sůl. Umírněte teplotu, občas zamíchejte a vařte, až bude kuře udělané a měkké. Asi tak 10 -12 minut. Hotové ragú posypte nakrájenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!