Kureci ragu s cizrnou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 stroužky česneku drobné nakrájeného
- 3/4 kávové lžičky soli rozdělené
- 1/4 hrnečku (1 hrneček 250ml) citrónové stavy
- 1 kávová lžička rozemletého římského kmínu
- 1 kávová lžička papriky
- 1/2 kávové lžičky pepře
- 1/2 kila kuřecích prsíček nakrájených na malé kousky
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule nakrájená na drobno
- 1-400 ml konzerva nakrájených rajčat
- 1-450 ml konzerva cizrna precezena a propláchnuta vodou
- 1/4 hrnečku nakrájené petrželky
Postup Kureci ragu s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Rozdrťte česnek s 1/2 lžičkou soli, až se Vám udělá taková kaše, předejte ji do středně velké misky a přidejte citrónovou stavu, římský kmín, papriku a pepř a dobře promíchejte.
Potom do této marinády přidejte na kousky nakrájené kuře a znovu zamíchejte, aby kuře bylo dobře obalené v té marinádě z česneku.
Na pánvi ohřejte olivový olej na střední teplotu, přidejte cibuli a smažte asi 6-8 minut, do zlatová.
S děravou lžíci předejte kuře z misky do pánve. Uschovejte si z misky zbylou marinádu. Opékejte kuře na pánvi asi 4 minuty.
Potom přidejte konzervu s nakrájenými rajčaty i se šťávou, propláchnutou cizrnu, zbytek té marinády a sůl. Umírněte teplotu, občas zamíchejte a vařte, až bude kuře udělané a měkké. Asi tak 10 -12 minut. Hotové ragú posypte nakrájenou petrželkou.