Žampiony Portobello plněné vinnou klobásou

Recepty, Houby

Suroviny

4-5 hlaviček Portobella
300 g vinné klobásy
čerstvý tymián
3 lžíce strouhanky
1 malá lžička sušeného česneku
hrst hladkolisté petrželky
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu vymáčkeme ze střívka a promícháme s lístky tymiánu.

  2. Přiravenou směsí naplníme očištěné hlavičky Portobella.

  3. Narovnáme je do zapékací ´misky, pokropíme olejem, přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby cca na 180°C.

  4. V misce pomícháme strouhanku s nasekanou petrželí a česnekem, zakápneme olejem a utvoříme drobenku.

  5. Asi po dvaceti minutách sundáme ze zapékací misky alobal, žampiony posypeme připravenou směsí a zapečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!