Žampiony Portobello plněné vinnou klobásou
Recepty, HoubySuroviny
- 4-5 hlaviček Portobella
- 300 g vinné klobásy
- čerstvý tymián
- 3 lžíce strouhanky
- 1 malá lžička sušeného česneku
- hrst hladkolisté petrželky
- olivový olej
Postup Žampiony Portobello plněné vinnou klobásou
Postup přípravy receptu
-
Vinnou klobásu vymáčkeme ze střívka a promícháme s lístky tymiánu.
Přiravenou směsí naplníme očištěné hlavičky Portobella.
Narovnáme je do zapékací ´misky, pokropíme olejem, přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby cca na 180°C.
V misce pomícháme strouhanku s nasekanou petrželí a česnekem, zakápneme olejem a utvoříme drobenku.
Asi po dvaceti minutách sundáme ze zapékací misky alobal, žampiony posypeme připravenou směsí a zapečeme dozlatova.