Žampiony plněné vaječinou

Recepty, Houby

Suroviny

8 ks žampionů
3 vejce
1/2 cibule
2 dl oleje
Na obalení:
strouhanka
mouka
1 dl mléka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Směs, kterou budeme plnit žampiony: na pánvi s trochou oleje osmažíme půl cibule, přidáme nakrájené nožičky z žampionů, lehce orestujeme, přidáme dvě vejce a uděláme vaječinku. Dosolíme a opepříme.

  2. Z žampiónů odstraníme nožičky a kloboučky plníme vaječinou.

  3. Obalíme v trojobalu. Mouka, vajíčko smíchané s mlékem a strouhanka.

  4. Poté rozehřejeme pánev s vyšší vrstvou oleje a smažíme žampiony dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!