Žampionové ravioli s omáčkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Na těsto:
200 g hladké mouky
100 g krupice
100 ml mléka
1 vejce
3 žloutky
3 lžice oleje
1 lžička soli
Na náplň:
250 g žampionů
150 g zakysané smetany
1 cibule
3 lžice nastrouhaného parmezánu
2 lžice nasekané petrželky
1/2 lžičky sušeného tymiánu
sůl
pepř
olivový olej
Na omáčku:
250 g žampionů
1 smetana
300 ml mléka
mouka hladká
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto zpracujeme dohromady a necháme v lednici minimálně hodinu odpočinout. Cibuli a očištěné žampiony osmahneme dozlatova na pánvi na olivovém oleji. Vysypeme na papírový ubrousek, aby se veškerá tekutina vsákla a houby zůstaly suché.

  2. Dáme je do misky, přidáme zakysanku, parmezán, tymián, petrželku a promícháme. Osolíme a opepříme. Necháme chvilku odpočinout.

  3. Na omáčku očistíme žampiony a na trošce oleje osmahneme. Zalijeme mlékem, povaříme, dolijeme smetanou a necháme chvilku povařit. Osolíme a zahustíme moukou rozmíchanou v mléce.

  4. Těsto vyndáme z lednice, rozválíme na plát silný 2-3 mm a vykrajujeme kolečka buď tvořítkem na ravioli nebo kolečkem. Doprostřed dáme náplň a překlopíme.

  5. Okraje stiskneme a vidličkou stlačíme okraje. Dáme vařit do osolené vody tak dlouho, dokud nevyplavou na povrch. Na talíři polijeme omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem a nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!