Žampionové ravioli s omáčkou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Na těsto:
- 200 g hladké mouky
- 100 g krupice
- 100 ml mléka
- 1 vejce
- 3 žloutky
- 3 lžice oleje
- 1 lžička soli
- Na náplň:
- 250 g žampionů
- 150 g zakysané smetany
- 1 cibule
- 3 lžice nastrouhaného parmezánu
- 2 lžice nasekané petrželky
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- sůl
- pepř
- olivový olej
- Na omáčku:
- 250 g žampionů
- 1 smetana
- 300 ml mléka
- mouka hladká
- sůl
Postup Žampionové ravioli s omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto zpracujeme dohromady a necháme v lednici minimálně hodinu odpočinout. Cibuli a očištěné žampiony osmahneme dozlatova na pánvi na olivovém oleji. Vysypeme na papírový ubrousek, aby se veškerá tekutina vsákla a houby zůstaly suché.
Dáme je do misky, přidáme zakysanku, parmezán, tymián, petrželku a promícháme. Osolíme a opepříme. Necháme chvilku odpočinout.
Na omáčku očistíme žampiony a na trošce oleje osmahneme. Zalijeme mlékem, povaříme, dolijeme smetanou a necháme chvilku povařit. Osolíme a zahustíme moukou rozmíchanou v mléce.
Těsto vyndáme z lednice, rozválíme na plát silný 2-3 mm a vykrajujeme kolečka buď tvořítkem na ravioli nebo kolečkem. Doprostřed dáme náplň a překlopíme.
Okraje stiskneme a vidličkou stlačíme okraje. Dáme vařit do osolené vody tak dlouho, dokud nevyplavou na povrch. Na talíři polijeme omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem a nasekanou petrželkou.