Žampionová polévka s mlékem a vejcem
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g žampionů
- 1 menší mrkev
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- světlá instantní jíška
- 1 kostka bujonu
- čerstvá petrželka nebo sušená petrželka
- plátek másla
- sůl
Postup Žampionová polévka s mlékem a vejcem
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubo.
Do vroucí vody dáme žampiony a vaříme asi 15 minut.
Poté přidáme mrkev a zahustíme jíškou dle potřeby. Krátce povaříme, přidáme bujon a vejce rozšlehané v mléce. Necháme přejít varem, odstavíme, dochutíme solí, petrželkou a polévku zjemníme plátkem másla.