Žampionová krémová polévka hrnková
Recepty, PolévkySuroviny
- 6 hrnků vody (250 ml)
- 250 g žampionů
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce polohrubé mouky
- cibule
- sůl
- petrželka
- 200 ml smetany ke šlehání
Postup Žampionová krémová polévka hrnková
Postup přípravy receptu
-
Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a na lžíci másla je krátce osmahneme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a znovu osmahneme.
Přilijeme část vody a vaříme zhruba 10 minut. Ze 2 lžic másla a mouky umícháme světlou jíšku.
Zalijeme ji zbývající studenou vodou, dobře prošleháme, osolíme, vmícháme povařené žampiony s cibulí a vaříme ještě za občasného míchání 10 minut.
Před dohotovením přidáme do polévky smetanu ke šlehání a ještě krátce povaříme. Na ozdobu přidáme petrželku.