Žampionová krémová polévka hrnková

Recepty, Polévky

Suroviny

6 hrnků vody (250 ml)
250 g žampionů
3 lžíce másla
2 lžíce polohrubé mouky
cibule
sůl
petrželka
200 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a na lžíci másla je krátce osmahneme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a znovu osmahneme.

  2. Přilijeme část vody a vaříme zhruba 10 minut. Ze 2 lžic másla a mouky umícháme světlou jíšku.

  3. Zalijeme ji zbývající studenou vodou, dobře prošleháme, osolíme, vmícháme povařené žampiony s cibulí a vaříme ještě za občasného míchání 10 minut.

  4. Před dohotovením přidáme do polévky smetanu ke šlehání a ještě krátce povaříme. Na ozdobu přidáme petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!