Zadělávané kuřecí žaludky

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

0,5 kg kuřecích žaludků
voda
sladká červená paprika
sůl
pepř
2 střední cibule
olej
hladká mouka
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji orestujeme cibulku do zlatova, přidáme a orestujeme opláchnuté (očištěné) a překrájené kuřecí žaludky.

  2. Zasypeme trochou sladké papriky a také trochu orestujeme. Zalijeme vařící vodou, osolíme, trochu opepříme a pro zlepšení chuti přidáme kostku kuř. bujónu.

  3. Podusíme skoro doměkka, zahustíme buď světlou jíškou nebo hl. moukou rozšlehanou ve vodě (já používám na sucho do růžova opraženou hl. mouku).

  4. Provaříme a na závěr přidáme smetanu - buď zakysanou nebo na vaření. Vhodné přílohy: houskový knedlík nebo těstoviny, případně rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!