Vývar z kuřecích prsou s krupičkou a vejcem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kuřecí prsní řízek bez kůže a kosti
3 mrkve
kousek celeru
1 malá cibule
sůl
pepř
máslo
petržel a petrželka
dětská krupička
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. (Vezmeme vhodný hrnec na polévku). Kuřecí řízek překrojíme na dvě poloviny, 1 mrkev a cibuli oloupeme. Dále připravíme cca 1 litr vody, který předehřejeme ve varné konvici.

  2. V hrnci rozpustíme kousek másla a vhodíme do něj kuře spolu s mrkví, cibulí a kouskem celeru. Lehce osmahneme. Poté zalijeme vodou tak, aby byly všechny suroviny ponořené a necháme pomalu táhnout na nízký stupeň 1,5 hod. Nezapomeňte trochu osolit!

  3. Mezitím nakrájíme zbylé dvě mrkve na kostičky a necháme stranou. Můžete nakrájet i petržel a celer, opět na kostičky.

  4. Když uplyne potřebný čas, vývar přecedíme přes cedník s plátýnkem. Do procezeného vývaru přilijeme malinko vody na zředění (podle chuti) a přihodíme kořenovou zeleninu a několik kousků rozkrájených/natrhaných kuřecích prsou. Dosolte a dopepřete a přihoďte nasekanou petrželku. Takhle necháme naši polévku pomalu vařit, až bude zelenina měkká.

  5. Před koncem vaření (přibližně 3-5 min.) dáme do polévky asi lžíci krupičky, kterou zamícháme a chvilku povaříme.

  6. Nakonec trochu rozšleháme vejce a celé ho rychle vlijeme do polévky, počkáme pár vteřin a polévku začneme rychle míchat, aby se vajíčko rozmělnilo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!