Vývar z kuřecích prsou s krupičkou a vejcem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kuřecí prsní řízek bez kůže a kosti
- 3 mrkve
- kousek celeru
- 1 malá cibule
- sůl
- pepř
- máslo
- petržel a petrželka
- dětská krupička
- 1 vejce
Postup Vývar z kuřecích prsou s krupičkou a vejcem
Postup přípravy receptu
-
(Vezmeme vhodný hrnec na polévku). Kuřecí řízek překrojíme na dvě poloviny, 1 mrkev a cibuli oloupeme. Dále připravíme cca 1 litr vody, který předehřejeme ve varné konvici.
V hrnci rozpustíme kousek másla a vhodíme do něj kuře spolu s mrkví, cibulí a kouskem celeru. Lehce osmahneme. Poté zalijeme vodou tak, aby byly všechny suroviny ponořené a necháme pomalu táhnout na nízký stupeň 1,5 hod. Nezapomeňte trochu osolit!
Mezitím nakrájíme zbylé dvě mrkve na kostičky a necháme stranou. Můžete nakrájet i petržel a celer, opět na kostičky.
Když uplyne potřebný čas, vývar přecedíme přes cedník s plátýnkem. Do procezeného vývaru přilijeme malinko vody na zředění (podle chuti) a přihodíme kořenovou zeleninu a několik kousků rozkrájených/natrhaných kuřecích prsou. Dosolte a dopepřete a přihoďte nasekanou petrželku. Takhle necháme naši polévku pomalu vařit, až bude zelenina měkká.
Před koncem vaření (přibližně 3-5 min.) dáme do polévky asi lžíci krupičky, kterou zamícháme a chvilku povaříme.
Nakonec trochu rozšleháme vejce a celé ho rychle vlijeme do polévky, počkáme pár vteřin a polévku začneme rychle míchat, aby se vajíčko rozmělnilo.