Vývar s uzeným masem, nudlemi a jarní cibulkou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 ks uzené vepřové ramínko nebo kolínko
1 cibule se slupkou
1-2 rozmáčkuté stroužky česneku
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček černého pepře
sůl
2 stonky zelené cibulky
hrst zavářkových nudlí

Postup přípravy receptu

  1. Do studené vody vložíme uzené maso (ramínko, koleno), rozpůlenou cibuli (s omytou slupkou), podrcený česnek, bobkový list, nové koření, pepř, lehce osolíme a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu na minimum a necháme táhnout 3-4 hodiny.

  2. Maso vyjmeme, okrájíme a použijeme jinak.

  3. Zbytky od kosti pečlivě obereme a vrátíme do vývaru.

  4. Přidáme nakrájenou zelenou cibulku a nudle a již jen provaříme, aby nudle byly uvařené na skus. Dosolíme a přichutíme sekanou pažitkou, libečkem nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!