Brambory zapékané s lesními houbami a arašídovým máslem
Recepty, HoubySuroviny
- 500 g maličkých brambor
- 300 g lesních hub
- 150 g kukuřice
- 150 g hrášku
- olej
- 150 ml kysané smetany
- 3 lžíce mléka
- 1 lžíce arašídového másla
- lněná semínka
Postup Brambory zapékané s lesními houbami a arašídovým máslem
Postup přípravy receptu
-
Maličké zemiaky uvaríme domäkka a necháme vychladnúť.
Na oleji orestujeme nakrájané huby.
Do olejom vymasteného pekáčika dáme na polovice nakrájané zemiaky. Osolíme.
Na zemiaky rozložíme orestované huby a opäť jemne osolíme.
Posypeme hráškom a kukuricou.
V mlieku na slabom ohni rozpustíme arašidové maslo a vmiešame do smotany. Zalejeme zemiaky a posypeme semienkami.
Pečieme v rúre na 180°C dozlata. Podávame so šalátom.