Vypečené ondráše
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 10 stroužků česneku
- vajíčko
- mléko
- dětská krupička
- 2 lžičky soli
- čerstvě mletý pepř
- hrst sušené majoránky
- pečené maso - např. zbytek od oběda
Postup Vypečené ondráše
Postup přípravy receptu
-
Zbylé upečené maso nakrájíme na tenké plátky.
Oloupané brambory na jemno nastrouháme, vymačkáme a slijeme z nich vodu, přidáme vajíčko a trochu mléka, opatrně zahustíme krupičkou, ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou.
V rozpáleném oleji tvoříme lžící z těsta placičky, na vrchní syrovou stranu položíme plátek masa a zakryjeme trochou těsta. Osmažíme dozlatova z obou stran.