Vypečené ondráše

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
10 stroužků česneku
vajíčko
mléko
dětská krupička
2 lžičky soli
čerstvě mletý pepř
hrst sušené majoránky
pečené maso - např. zbytek od oběda

Postup přípravy receptu

  1. Zbylé upečené maso nakrájíme na tenké plátky.

  2. Oloupané brambory na jemno nastrouháme, vymačkáme a slijeme z nich vodu, přidáme vajíčko a trochu mléka, opatrně zahustíme krupičkou, ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou.

  3. V rozpáleném oleji tvoříme lžící z těsta placičky, na vrchní syrovou stranu položíme plátek masa a zakryjeme trochou těsta. Osmažíme dozlatova z obou stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!