Houstičky obzvláště vypečené
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Těsto:
- 300 ml mléka
- 1 žloutek
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 4 lžíce oleje
- 1 kostka droždí
- 600 g hladké mouky (část nahrazuji špaldovou celozrnnou)
- Na potření:
- 1 bílek
- 1 lžíce oleje - smíchat
- Na posypání:
- kmín, hrubá sůl, sezam, mák...
Postup Houstičky obzvláště vypečené
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme hladké těsto, necháme hodinu v teple kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílů na velké housky, já příště udělám 16 malých. Upleteme houstičky a necháme na plechu dalších 15-20 minut kynout.
Potřeme bílkem s olejem, posypeme solí a sezamem (či mákem,kmínem...) a dáme do vyhřáté troby péct na 200°C asi 15 minut dozlatova.
Ještě horké pokropím lehce máslem pro vůni. Necháme zchladnout a pochutnáváme si, ještě vlažné jsou vynikající.