Řezy s jahodovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 180 g cukru krupice
- 100 ml oleje
- 100 ml vody
- 250 g polohrubé mouky
- půl prášku do pečiva
- Na krém:
- 400 g jahod (čerstvých)
- 2 jahodové pudinky
- 200 g másla
- moučkový cukr dle chuti
- 1 šlehačka Dr.Oetker v prášku (lze nahradit jednou 33% šlehačkou a ztužovačem do šlehačky)
- 150 ml mléka
Postup Řezy s jahodovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Na piškot vyšleháme žloutky s cukrem, přilijeme vodu, olej a přidáme mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech s pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 min.
Jahody omyjeme a rozsekáme na kaši. Dolijeme vodou do 500 ml a v této směsi rozmícháme 2 jahodové pudinky s cukrem. Z hmoty uvaříme kaši - pudink, který za občasného promíchání necháme vychladnout. Vyšleháme máslo, do kterého pak postupně přidáváme prochladlý pudink. Vše musí mít stejnou teplotu.
Vzniklý krém natřeme na piškot a na jahodový základ natřeme šlehačku Dr Oetker připravenou dle návodu. Necháme vychladit, pak ozdobíme hoblinkami z čokolády a pokrájíme na řezy.