Pšenično-žitné rohlíky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- omládek:
- 100 g vody
- 130 g hladké mouky
- 10 g droždí
- lžička sladěnky
- dále:
- 170-190 g vody
- 30 g oleje
- 1 lžíce lněného semínka (zlatý len)
- 150 g žitné chlebové mouky
- 220 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
Postup Pšenično-žitné rohlíky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na omládek dobře promícháme a necháme 60 minut kynout.
Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout.
Vykynuté propracujeme, rozdělíme na díly (9-12), z každého uděláme bulku a po několikaminutovém odpočinku je rozválíme do oválu a pak svineme do rohlíku. Každý svinutý rohlík ještě lehce poválíme, aby se utužily vrstvy..
Rohlíky necháme nakynout na plechu, pak potřeme vodou, posypeme semínky (kdo má rád) a upečeme (230°C/12-15min).