Pšenično-žitné rohlíky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

omládek:
100 g vody
130 g hladké mouky
10 g droždí
lžička sladěnky
dále:
170-190 g vody
30 g oleje
1 lžíce lněného semínka (zlatý len)
150 g žitné chlebové mouky
220 g hladké mouky
2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omládek dobře promícháme a necháme 60 minut kynout.

  2. Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout.

  3. Vykynuté propracujeme, rozdělíme na díly (9-12), z každého uděláme bulku a po několikaminutovém odpočinku je rozválíme do oválu a pak svineme do rohlíku. Každý svinutý rohlík ještě lehce poválíme, aby se utužily vrstvy..

  4. Rohlíky necháme nakynout na plechu, pak potřeme vodou, posypeme semínky (kdo má rád) a upečeme (230°C/12-15min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!