Výborný vanilkový dortík

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
5 vajec
200 g cukru
200 g polohrubé mouky
10 lžic horké vody
5 lžic oleje
kypřící prášek
Dozdobení:
jahodová marmeláda
2x želé (na 0,5 l)
potravinářské barvivo
Krém:
hotový vanilkový krém Dr.Oetker
Marcipán:
15 dkg sušeného mléka (polotučného)
15 dkg moučkového cukru
2 lžíce medu
2 lžíce oleje
3 lžíce vody
na ozdobení sekané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky ušleháme s cukrem. Přidáme mouku, vodu, olej a kypřící prášek. Nakonec přidáme z bílků ušlehaný sníh. Hotové těsto dáme do vysypané dortové formy a necháme péct cca 180°C asi 30 minut.

  2. Mezitím si připravíme krém podle postupu na krabičce. Krém si rozdělíme na 2 části.

  3. Až nám korpus vychladne tak si ho rozpůlíme. Spodní půlku namažeme marmeládou a na to přidáme část té první půlky krému (druhou použijeme na boky dortu a na vršek dortu). Pokud máme namazáno, tak přiložíme druhou půlku dortu.

  4. Mezitím jsme si připravily do zapékací mísy menší vrstvu želé, které jsme obarvily na fialovo a vykrajovaly z něho hvězdičky a kytičky.

  5. Vršek dortu pomažeme slabou vrstvou krému a na to dáme podle fantazie vykrojené tvary z fialového želé. Pokud máme dozdobeno, tak zalijeme čirým želé. Až nám žele ztuhne, tak dozdobíme částí krému boky a ozdobíme je nasekanými mandlemi.

  6. Mezitím jsme si z marcipánu vytvořily růžičky a lístečky. Podle fantazie jsme je uspořádaly na dortu.

  7. Do zdobícího pytlíku si vezmeme zbylý krém a jednu část obarvíme modrým barvivem. Přirozený krém a modrý obarvený krém vložíme do zdobícího pytlíku a děláme zase podle fantazie zdobení na dortu. No a pak jsme ihned musely dát dortík do chladničky aby nám krásně ztuhl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!