Zapečená játra s loveckým salámem a buráky pro muže
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 3 velké brambory
- 1 ks vejce
- hrst jater
- celá cibule
- kremžská hořčice
- lovecký salám
- lžíce pomazánkového másla
- sůl
- pepř
- chilli paprika
- kmín
- starší knedlík
- buráky
- olej
Postup Zapečená játra s loveckým salámem a buráky pro muže
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si brambory ve slupce.
Mezitím co se vaří brambory, osmažíme na oleji hrst jater a cibulku, ke konci přidám kmín.
Po dovaření brambory nechám zchladnout, oloupu je a nakrájím je na kolečka.
Nakrájím si i starší knedlík.
Na struhadle na hrubo postrouhám lovecký salám.
Lžíci pomazánkového másla utřu s kremžskou hořčici a zbytkem koření. Tuto směs poté smíchám s vejcem.
Pokrájené brambory i knedlík jsem si posypala kořením na ploše, a kladla do olejem vymazaného pekáčku.
Vrstvila jsem brambory, knedlík, cibulku, játra a lovecký salám.
Navrstvené suroviny jsem poté zalila směsí s vejcem a udusala rukou.
Na vrch jsem sypala buráky.
Pekla jsem na 190 °C 30 minut, poté jsem horkovzdušnou troubu dala na 200 a dopekla 10 minut.
Z pekáčku jsem to vyndala docela v pohodě, příliš se to nedrolilo, ale mohlo by to být lepší, u krajů se mi zapečená směs vysypala.